Az 1,6 literes turbós V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone újra és újra élesen kritizálja a sportág jelenlegi formáját, nemrég még szarnak is nevezte a Forma-1-et.
 
Az új motorok bevezetésének egyik élharcosa, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt az utóbbi egy hétben újra aktívvá vált az F1 tekintetében, nyilatkozik itt, nyilatkozik ott, Ecclestone hozzáállásáról is beszélt:


“Kényes kérdés ez, mert – és ezt a lehető legőszintébben mondom – Bernie kiemelkedő munkát végzett. Ha megnézzük, milyen volt a Forma-1 50 évvel ezelőtt és milyen ma, igazán felnézek a munkájára. Elismerésre méltó módon fejlődött az F1. 30 éve imádok vasárnap megérkezni a pályára, talán esetleg a versenyek időzítése nem ideális.”
“Ami engem illet, talán dönthetnénk úgy, hogy délután 1-2 óra helyett a nyári európai futamok legyenek mondjuk 6-kor. Így az emberek elmehetnének a strandra, aztán hazaérnek és megnézhetnék a versenyt.” 
“Néha jó verseny van, néha nem, de hozzászoktunk ehhez, és ezt Bernie építette fel. Minden elismerést és pénzt megérdemel, de bízom benne, hogy a jövőben azért pozitívabban festi le a terméket. Ha van valami panasza, ami jogos is lehet, akkor azt zárt ajtók mögött kellene megbeszélnünk, nem a nyilvánosság előtt.”
Bár elviekben Ecclestone dolga pusztán a szervezés és az F1 gazdasági oldalának irányítása lenne, azért mindig is befolyással volt a szabályokra is. Todtnak ezzel sincs baja.


“Nagyon jól ismerem Bernie-t. Jól tudom, hogy az egyik pillanatban a legjobb barátjának nevezhet, öt perccel később pedig a legnagyobb hülyének, akit valaha is látott, de megszoktam ezt. Bele sem megyek ebbe, mert ez semmit nem ad hozzá a Forma-1-hez. Csak felesleges pletykákat szülne.”
“Nincs problémám azzal, hogy Bernie jobban belefolyjon a dolgokba, ha valamit hozzá tud tenni, akkor ez a kötelessége. De ha nem konstruktív, akkor inkább ne. De ilyen az ő stílusa. Szeretném megváltoztatni? Nem, nem szeretném.”