A csapatok közül többen kifogásolták már a Stratégiai Munkacsoport működését, általában azt felhozva ellene, hogy a kompromisszumképtelenség miatt teljesen felesleges volt létrehozni. A szervezetben hat-hat szavazata van a csapatoknak, a jogtulajdonosnak és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, de már a csapatok képviselői között is széthúzás van egyes kérdésekben.

Legutóbb Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke beszélt arról, hogy a Stratégiai Munkacsoportot fel kéne oszlatni, az FIA-nak vagy a jogtulajdonosnak kellene diktatúraszerűen diktálnia a szabályokat.

Jean Todt FIA-elnök jelezte, hogy a maga részéről kész erre, de szerinte csak üres nyilatkozatháború folyik. “Ezek csak szavak” – mondta Todt Horner nyilatkozatáról. “Jó most szapulni a Stratégiai Munkacsoportot, népszerű téma.”

“Higgyenek nekem: akik most a legjobban erőltetik, hogy a jogtulajdonosnak vagy nekünk kéne döntéseket hoznunk, azok kiabálnának a leghangosabban az első népszerűtlen intézkedésnél, hogy nem konzultáltak velünk, és a többi szokásos szöveg.”

“Ha komolyan gondolják, akkor hivatalosan is fel kell hatalmazniuk erre, írásban akarom látni. Amíg ez nincs meg, addig csak üres szövegelés megy.”

“Nem tartom egyébként helyesnek, hogy a részt vevő csapatok közül néhány rendszeresen bírálja a sportot. Ha az emberek elhiszik, hogy az F1 rossz, nem fogják nézni, elijesztjük a szponzorokat és a potenciális új belépőket is. Ez nem jó irány.”