A McLarent 2009 és 2013 között irányító, a hatalomba visszatérő Ron Dennis által kiszorított Martin Whitmarsh manapság az Amercias Cup vitorlásverseny Ben Ainslie-csapatánál dolgozik, azonban a Forma-1-et továbbra is követi – és nem tetszik neki, amit lát.


“Imádom a Forma-1-et és imádom a McLarent. 25 évet töltöttem el a sportágban, elszomorít az állapota. Igyekszem távol tartani magam, nem kibicelni, de elszomorít, ami a sportággal történik. Úgy gondolom, hogy össze fog omlani, mielőtt megújulna. Végül sikerül majd, de szomorú lesz látni az addig vezető folyamatot” –  idézte a Reuters a McLaren mellett a csapatok szövetségét, a FOTA-t is vezető szakember.
Whitmarsh szerint az F1-nek a túléléshez alkalmazkodnia kell a gazdasági klímához.
“Ha megnézzük a periódusokat, hogy milyen volt a sportág 30 évvel ezelőtt, és aztán hogyan jött a hatalmas növekedést hozó dohánykorszak, majd az újabb éra, amikor a világ 9 legjelentősebb autógyártója közül hét jelen volt az F1-ben.” 
“De ennek véget vetett a gazdasági válság, az F1-nek diverzifikálódnia kell, de ahhoz fel kellene ismerni – és jelenleg még mindig nem sikerült igazán -, hogy más léptékben kellene gondolkodni. Emellett a bevételeket is egyenlőbben kellene elosztani, persze ez a vita továbbra is folyik, de a rendszer egyértelműen rossz helyzetet teremtett.”