Miután az Osztrák Nagydíj házigazdája, a Red Bull Racing és a Toro Rosso tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a múlt héten belengette a Forma-1-ből való távozása lehetőségét, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone vasárnap összeült a milliárdossal.


“Se fotósok, se újságírók, még a saját embereik sem mentek a közelükbe” – írta az Österreich, ám a lap szerint nem a Red Bull F1-es szerepvállalásának csökkentése, hanem épp ellenkezőleg, annak növelése volt a téma, Mateschitz a sportág marketingjogainak megvásárlásáról érdeklődhetett.
Mateschitz honfitársa, a volt F1-es pilóta Alex Wurz is elképzelhetőnek tartja a fentieket. “A kérdés az, hogy csak a marketingjogokat szeretné, vagy a teljes sportról, ami több milliárd euróba kerülne. Nem tudom, hogy Mateschitz hajlandó lenne-e ennyit fizetni. De egy biztos, aki fizet, az diktálja a szabályokat.”


Ecclestone a Red Bull feje mellett az energiaital-gyártó ifjú Forma-1-es tehetségét, a 17 éves Max Verstappent is fogadta a motorhome-jában, most először beszélgetett hosszabban négyszemközt a tinivel.
“Kellemes beszélgetés volt. Korábban is találkoztunk már, igazán kedves embernek tűnik” – mondta Verstappen a nála ötször idősebb üzletemberről. “Hogy mit mondott rólam? Azt mondta, hogy jól csinálom, csak így tovább. Az F1 jövőjéről is beszélgettünk, azt állította, hogy hamarosan jó dolgok következnek, de azt nem árulta el, mik is pontosan.”