Németország


Bild: “A győztes Rosberg oktatta Lewis Hamiltont…185 méter után eldőlt a verseny.”
Süddeutsche Zeitung:  “Az Osztrák Nagydíj Nico Rosberg egyik kedvence maradt. A német versenyző makulátlan teljesítményével belehajszolta egy hibába a címvédő Lewis Hamiltont. Sebastian Vettel egy elhibázott bokszkiállás miatt maradt le a pezsgőzésről.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Ausztriában aratott győzelmével Nico Rosberg új izgalmat csempészett a Lewis Hamiltonnal folytatott párharcba, miközben a Ferrari és Vettel visszaesett.”
Berliner Zeitung: “Nico Rosberg elpáholta Lewis Hamiltont.”
Nagy-Britannia


Guardian: “Nico Rosberg nemcsak legyőzte Lewis Hamiltont az Osztrák Nagydíjon, hanem olyan kárt okozott a címvédőnek, amelyre a Spanyolországban és Monacóban aratott sikerei ellenére sem lehetett előre számítani. Ezúttal Rosberg volt az erősebb, aki hátrébbról rajtolva verte meg a csapattársát, s magabiztosan tartotta a kettejük közötti távolságot.”
The Times: “Az ijesztő dráma már az Osztrák Nagydíj rajtja után 30 másodperccel lejátszódott, később Hamilton úgy hajtott át a bokszból kifelé jövet a fehér vonalon, mint egy megzavarodott, bevásárolni igyekvő sofőr. A címvédő ezzel el is bukta a futamot, Nico Rosberg pedig magabiztosan vezetett a rajttól a kockás zászlóig.”
Olaszország


La Gazzetta dello Sport: “Ünnepnap Rosbergnek, kudarc a Ferrarinak. Kimi Räikkönen és Fernando Alonso balesete félelmetes volt. Rosberg azonban örülhet, meglepte Hamiltont a rajtnál, és végig fölényben volt. Vettelt egy csavar fosztotta meg a harmadik helytől: vége az illúziónak, nem vagyunk előrébb, sőt, az előrehaladás helyett a Ferrari visszafelé lépett egyet.”
Tuttosport: “Fekete hétvége a Vörösök számára. Räikkönen kiütve, Vettel csak negyedik. Az elrontott kerékcsere ellenére Vettel megvédte a szerelőket.”
Corriere dello Sport: “Rosberg uralta az unalmat. A Mercedes utolérhetetlen. A Ferrari saját maga számára nehezítette meg a futamot, Vettel lecsúszott a dobogóról.”
Spanyolország


La Vanguardia: “Rosberg Hamiltonnak álcázta magát.”
AS: “Rosberg csillaga ragyogott és újra izgalmat hozott a világbajnokságba.”
Sport: “Rosberg életre keltette a vb-t.”
Marca: “Rosberg újra versenyben van a vb-címért.”
Svájc

Neue Zürcher Zeitung: “Stájerország Nico Rosberg területe maradt.”