A 2015-ös idény első, tengerentúli szakaszában úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton gyorsan elintézi a címvédést, de a csapattárs, Nico Rosberg Európában magára talált, és az angol hetes pole-sorozata ellenére Spanyolországban, Monacóban, majd múlt vasárnap az Osztrák Nagydíjon is győzni tudott – ezúttal minden kétséget kizáróan tisztán erőből.


Jó hír ez az amúgy nem túl izgalmas idényben, legalább a cím sorsa nem dől el a nyár közepére – a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is a tavalyihoz hasonló, az utolsó pillanatig zajló küzdelmet ígér.
“Egész hétvégén Nico volt a gyorsabb, azt az egyetlen kvalifikációs kört kivéve. Ez a harc a végéig eltart majd, ahogy tavaly is láttuk, pályánként változhat majd, ki szerepel jobban” – mondta vasárnap.
A pole-ból induló, de a rajtnál a 2. helyre eső Hamilton később 5 másodperces időbüntetést is kapott, de ennek végül nem volt jelentősége. “Nico kiemelkedően versenyzett ma, elismerésem. Lewis büntetésétől függetlenül is nyert volna”, hangsúlyozta a csapat címzetes elnöke, Niki Lauda.


A győzelmek tekintetében 4-3-as, a pontokat tekintve 10 egység hátrányban lévő Rosberg maga is nagyon elégedett volt, hasonló folytatást remél.
“Nagyszerű nap volt! A rajt volt a kulcs a futamhoz, végül sikerült győznöm, minden frankó! Annak is nagyon örültem, hogy a versenyen gyorsabb tudtam lenni. Viszonylag könnyű győzelem volt, nem éreztem nyomást hátulról. A versenyrutinomon javítanom kellett tavalyhoz képest, és a jó irányba is haladok, aminek szintén örülök. Csak 10 pont a különbség, egyre szorosabb a verseny, de hosszú még az idény, bármi lehetséges!”