A 2010-13 között domináló Red Bull már tavaly megroggyant, de a Mercedes balszerencséjét kihasználva Daniel Ricciardo még képes volt három futamot nyerni, idén viszont halvány esélyük sincs ilyesmire.


Az ausztrál pilóta egyre frusztráltabb, változtatást sürget. 
“Hogy őszinte legyek: elég kemény ez így. Egyesek talán elégedettek azzal, hogy jól megfizetik őket azért, hogy a mezőnyben körözgessenek, de én igazán nem ilyen vagyok, idén már teljesen világosan érzem. A puszta részvétel nem elégít ki. Nyilván jó fizetést kapok, de sokkal kevesebbel is beérném, ha újra győzhetnék” – mondta az F1i-nek.
“Valaminek változnia kell most már, már az idény felénél járunk. Tavaly összejött pár győzelem, de amúgy általában a Mercedes közelében sem voltunk, nem engedhetjük meg, hogy még hátrébb csússzunk. Változás kell, különben csakis valami nagy dolog segíthet, valakinek tennie kell valamit!” – utalt arra, hogy Sebastian Vettelhez hasonlóan akár ő is távozhat a Red Bulltól. 
“Úgy gondolom, megengedhetem magamnak, hogy panaszkodjak egy kicsit. Sőt, szükségem is van erre. Tudom, hogy senki sem elégedett, de én sem vagyok az! Rövid időszakom van arra, hogy sikereket érjek el, a Forma-1-es karrier nem hosszú, szóval azt hiszem, hogy felemelhetem a hangom, követelhetem a változást, ha szükséges.


“Jövő évben nem folytatódhat ugyanígy, valami változás kell!”
Annyi szinte biztos, hogy a hétvégi Osztrák Nagydíj nem teszi majd boldogabbá az ausztrál tehetséget, hiszen a Red Bull új motorokat szerel az autókba, a büntetések a mezőny végére száműzik majd őket. 
“Talán a Hungaroring lesz majd számunkra az év legjobb pályája, fontos, hogy ott a rajtrács elejéről indulhassunk, viszont számíthatunk arra, hogy Ausztriában az utolsó sorban leszünk” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner.