A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone nemrégiben arról beszélt, hogy míg a celebéletet élő Lewis Hamilton az F1 legjobb képviselője, nagykövete, csapattársa, Nico Rosberg, de még a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is “haszontalan” az üzlet szempontjából, nem képesek megmozgatni a közönséget, nem pörgetik a német piacot.


Vettel korábban azt mondta, nem zavarja Ecclestone kritikája, és különben is, a Red Bulltól a Ferrarihoz való átszerződésével igen is sokat tett a sportágért.
“Úgy gondolom, hogy a csapatváltásom pozitív volt az egész Forma-1 tekintetében. Németországban nyilván adja magát a párhuzam Michael (Schumacher) ferraris időszakában, akkor óriási volt az eufória, de még én is érzem ennek a hatását” – mondta az Auto Bild Motorsportnak.
“A Ferrari iránti rajongás egészen különleges, egyedi. Valamiért a szurkolók jobban tudnak azonosulni a Ferrarival, mint más csapatokkal. Egyszerűen nagyobb a szenvedély. Úgy hallottam, hogy a Ferrari-pilótáktól inkább autogramot kérnek a rendőrök ahelyett, hogy gyorshajtási büntetőcédulát adnának. Michaeltől és Felipétől (Massa) hallottam erről, de azt hiszem, ma már nem áll ez” – magyarázta mosolyogva.