Ahogy az elmúlt évben többször is szó esett már róla, az Olasz Nagydíjnak otthont adó Monza vezetői nem tudnak megegyezni Bernie Ecclestone-nak a 2016-on túli szerződéshosszabbításról, ugyanis az F1 ura – szerintük – túl sok pénzt kérne.
Az angol üzletember nemrég már bedobta, hogy nyitott más olaszországi ajánlatokra is, a versenynaptárból 2006 után kiesett, a San Marinó-i Nagydíj otthonaként ismert Imola pedig le is csapott a lehetőségre, írja a Motorsport.com.
A szaklap híre szerint a város polgármestere, Daniele Manca és az imolai pálya képviselői hétfőn Londonban tárgyaltak Ecclestone-nal az Olasz Nagydíj megszerzéséről.


“Bizonyítani akartuk Ecclestone úrnak, hogy Imola mennyire elszántan a Forma-1 visszaszerzése iránt, és persze az Olasz Nagydíj megmentésében is segíteni akarunk. Bemutattuk a pálya felújításáról szóló terveinket” – nyilatkozta Manca. 
“Bernie azt mondta, hogy nem szívesen ejtette Imolát, és minden bizonnyal arra is emlékszik még, hogy eredetileg maga Enzo Ferrari kérte meg, hogy rendezzen Forma-1-es futamot a pályánkon. Vannak még megoldandó kérdések, az egyik nyilván a pénzügyi helyzet, de Ecclestone úr azt mondta, megvizsgálja, milyen feltételekkel lehetne visszavinni az F1-et Imolába. A cél 2017” – tette hozzá.
Hogy az egyik klasszikus kitúrja-e a másik, még klasszikusabb helyszínt, vagy MOnza-Imola, esetleg MOnza-Imola-Mugello rotáció jön, még nem egyértelmű, és persze az is könnyen lehet, hogy Ecclestone csak bábnak használja Imolát, hogy rászorítsa Monzát a megegyezésre. Meglátjuk.