Az új McLaren-Honda partnerség nem épp úgy indult, mint azt várni lehetett, a Forma-1-ben hét év után visszatért japán gyártó egyszerűen pocsék erőforrást készített, amely nem csak gyenge, de megbízhatatlan is.
Jenson Button és Fernando Alonso a meghibásodások miatt hamarosan már hátrasorolásokkal számolhat, ezért a spanyol pilóta – a Red Bullhoz hasonlóan – úgy véli, a csapatnak és a Hondának ezután már 2016-ra kellene koncentrálnia, az idei eredmények nem számítanak. Akár minden hétvégén hajlandó lenyelni a motorcserés büntetéseket, ha így hatékonyabban és gyorsabban fejleszthetnek a jövő évre.
“A jelenlegi helyzetünkben és teljesítményünk mellett szerintem az lenne a legokosabb, ha mostantól a jövő évre összpontosítanánk. Nekem nincs bajom azzal, ha ezután minden egyes futamot a bokszutcából kell kezdenem, ha közben fejlődik az autó. Ez most a lényeg, a jövő évi teljesítmény, meglátjuk, mire képes a csapat. Komolyan hiszem, hogy lenyűgöző az eddigi fejlődés, meglátjuk, mit hoz a szezon második fele, mindenesetre mindannyian bizakodók vagyunk” – idézte az Autosport a kétszeres világbajnokot.


A 2009-es bajnok csapattárs, Button azért még az idei évből is szeretne mindent kihozni.
“Nem lehet ejteni a szezont, hiszen nem lesznek szabályváltozások jövőre. Azért vagyunk itt, hogy fejlesszük, gyorsabbá tegyük az autót és a maximumot hozzuk a versenyeken. Nyilván a jövő év sokkal érdekesebb lesz, remélhetőleg már az élmezőnyben küzdhetünk majd. De a fejlődéshez minden egyes versenyen hajtani kell, hogy lássuk, jó irányba megyünk-e.”