A sereghajtó Manor Marussia a múlt héten jelentette be, hogy tesztpilótaként a 2013-as GP2-bajnokot, Fabio Leimert igazolta.
A pilóta akár már a hétvégi Osztrák Nagydíjon pályára léphet, dolgoznak az ügyön, írja a svájci Blick veterán F1-es tudósítója, Roger Benoit. A hírek szerint Leimer menedzsere, Sven Mangold Kanada óta őrülten keresi a szponzorokat, miközben a Forma-1-es versenyengedély, az ún. szuperlicenc megszerzése is folyik (ami amúgy GP2-es bajnokként automatikusan jár neki).
“Egyelőre nem mondhatok biztosat, minden a szponzorokon múlik” – mondta a menedzser. 


A Blick szerint a szuperlicenc ügye már a végső szakaszban jár, csütörtökön az FIA orvosi vizsgálatán is átesik Leimer, így akár a pénteki első edzésen is autóba ülhet, már ha a Manornál így döntenek.
“Még nem tudom, mikor lesz az első edzése, ez a csapatfőnök, John (Booth) döntése, a pilótaügyekért ő felelős” – nyilatkozta a sportigazgató, Greame Lowdon. 
Annyi biztos, hogy Leimer késznek érzi magát mindenre:
“A célom világos: pénteki tesztelőből versenyzővé akarok válni. Úgy írtam alá, hogy több edzésen is vezethetek majd, később pedig állandó versenyző is lehetek. Ausztriában vagy legalábbis az azt követő teszten már ott lesz a lehetőség, én pedig meg akarom mutatni, hogy Fabio Leimer ennél többre is képes.”