A McLaren-Hondánál csak nem akarnak összeállni a dolgok, Kanadában újabb pocsék hétvégét zárt a csapat. Fernando Alonso kiborult a verseny közben, de később lehiggadt, és világossá tette, hogy továbbra is hisz a projektben, amely legkorábban 2016-ra állhat össze.

Egyes szakértők szerint a McLaren-Honda válsága sokkal komolyabb, mint a Red Bull-Renault-párosé, de eddig ügyesen sakkozott a csapat a nyilatkozatokkal. Ha Eric Boullier csapatfőnökön múlik, ez így is marad.

“Nem fogom engedni, hogy nálunk sárdobálás kezdődjön a sajtóban, mint a Red Bullnál és a Renault-nál. Ennek semmi értelme” – fogalmazott Boullier. Egyetért a főnökével Jenson Button is: “Attól, hogy ujjal mutogatunk valakire, nem oldódnak meg a problémák, és nem is haladunk előre” – mondta az angol.

“Természetesen el kell mondanunk, hogy min kell javítani, de nem nyilvánosan. Elég nagy nyomás van ezen a csapaton, és nem vagyunk könnyű helyzetben: ha gyorsabban megyünk, azzal a megbízhatóságot tesszük kockára. Egyelőre nehéz megtalálni az egyensúlyt.”

“Az idén nem fogunk dobogóra állni, de ha most nem dolgozunk, jövőre sem lesz semmi. Munka nélkül nem érdemelnénk jó eredményeket 2016-ban sem.”

Boullier szerint egyszerű a fejlődés receptje, több erőforrást kell bevetni. “Aki fejlődni akar, annak több erőforrásra van szüksége. Aki pedig gyorsan akar fejlődni, annak tapasztaltabb erőforrások segítségét kell igénybe venni.”

“Nálunk minden rendelkezésre áll, házon belül szoftveres és hardveres tapasztalat egyaránt. Fontos, hogy a Honda fejlődjön.”