A McLaren egyik autója sem ért célba a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, Fernando Alonso és Jenson Button is “kipufogóval kapcsolatos” meghibásodás miatt állt ki a versenyből. A kettős kiesés ellenére az unalmas verseny egyik fénypontját Alonso szolgáltatta, amikor visszaszólt a csapatának.

Alonsót arra kérték rádión, hogy spóroljon, amitől kiakadt a spanyol. “Nem akarok, nem akarok spórolni” – mondta Alonso a csapatnak. “Már így is elég nagy problémáim vannak, hogy csak úgy kocsikázunk itt, mint az amatőrök.”

“Szóval most szeretnék versenyezni, aztán majd később foglalkozom a fogyasztással is.”

Alonso a verseny után kifejtette, mire gondolt. “Amikor egy csata közepén vagyunk, a fogyasztással akarunk legkevésbé foglalkozni. Három-négy emlékeztető után valóban visszaszóltam, hogy hagyjanak versenyezni és szórakozni kicsit.”

“Mintha más kategóriában versenyeznénk. Amikor mindenki erőfeszítés nélkül megy el mellettünk, akkor bizony amatőröknek látszunk, és ez nem jó. Nem vagyunk igazán versenyképesek jelenleg, elég sok a tennivalónk. De remélhetőleg tanultunk ebből a hétvégéből.”

“Hiszek ebben a projektben, a fejlesztési programunk kifejezetten pozitív. Tudom, hogy ez nehéz a szurkolóknak, de türelmesnek kell lenniük, és hinniük kell bennünk, mert jó dolgok következnek.”

Alonso a humorérzékét sem veszítette el, a Twitterre Jenson Buttonnak üzenve kitett egy képet, azzal az üzenettel, hogy: “Jenson, így most jobban néz ki a végeredmény?” Ez a kép volt az:

F1: Alonso leamatőrözte a McLarent 1
“Ez a nap elég fájdalmas volt” – nyilatkozta Button. “Monaco jó volt, örültem a pontszerzésnek, most viszont minden tekintetben gyengék voltunk. Remélhetőleg tudunk javulni a következő két hétben.”

“Eddig folyamatosan fejlődtünk, ezúttal nem, szóval azt igazságtalan lenne mondani, hogy ez egy borzasztó szezon a McLaren számára. Elégedettnek kell lennünk azzal, amit eddig elértünk, néha azonban vannak rossz napok is. Mint most.”