A Kanadai Nagydíj utolsó szabadedzését két piros zászlós szakasz is megzavarta, ami nagyon nem jött jól a péntek délutáni eső miatt amúgy is hiányos programokat teljesítő csapatok számára.
Először a sauberes Felipe Nasr miatt kellett leállítani az edzést, ugyanis a napos, de hűvös időben – 13 fokos levegő- 32 fokos aszfalthőmérséklet – a brazil újonc túl hevesen próbálta melegíteni a gumikat, a kacsázás közben az autó kitört és a hátsó egyenesen a betonfalnak csapódott. A pilótának, legalábbis szemre, nem lett komolyabb baja, de valószínűtlen, hogy az időmérőn részt vehet majd, a C34-es ugyanis alaposan összetört. 
Nasr 22 perccel a leintés előtt ment a falnak, a takarítás után szűk negyed óra maradt, de bő négy perccel a vége előtt Jenson Button leállása miatt újra előkerült a piros zászló. “Srácok, le kell állítanom az autót” – mondta a rádión. A versenyfőnök, Eric Boullier azt mondta, motort kell cserélni a McLarenben, így úgy tűnik, az angol sem tud majd indulni az időmérőn.


A McLarennél Fernando Alonso autójával is gondok voltak, a spanyol járgányába a 4. erőforrást kellett beszerelni, csak pár kör jutott neki az utolsó edzésen.
Szintén nem volt jó délelőttje a korábbi háromszoros győztes Lewis Hamiltonnnak, aki a megszakítások miatt nem tudott szuperlágy gumis gyors kört futni, miközben csapattársának Nico Rosbergnek összejött, ő lett a leggyorsabb.
Mögötte a ferraris Kimi Räikkönen zárt, majd a keményebb, lágy keveréken a lotusos Romain Grosjean. 
Az eredményeket persze alaposan megkavarta a nyögvenyelős edzés, de ez egyben igen izgalmas időmérőt ígér – amely magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.
F1: Csúnya baleset az utolsó edzésen 1