Az elmúlt másfél hétben állandó témát adott a Monacói Nagydíj, pontosabban Lewis Hamilton felesleges bokszkiállása, amellyel a Mercedes címvédője a gyakorlatilag biztos futamgyőzelmet vesztette el, hogy végül csak a 3. helyen intsék le.
A Kanadai Nagydíj előtti versenyzői sajtótájékoztatón természetesen erről kérdezték az angol pilótát, aki azonban nem akart elemezgetni.


“Sok kérdés szól majd Monacóról, de én igazán nem akarok Monacóval foglalkozni. Túlléptem rajta, nem is gondolok rá. Tényleg előre tekintek, már nem érdekel Monaco. A múlton nem változtathatok, szóval semmi értelme azon rágódni. A jövőt akarom alakítani” – mondta.
“Sok-sok futam jön még, sokat lehet javulni. Nagyszerű a csapat, nagyszerű az autó, a tét a bajnoki cím, szóval csak erre koncentrálok. Semmit sem számít, hogy mit éreztem vagy érzek, bár igazából semmit sem érzek az eset kapcsán. Tényleg csak a mostani futamra gondolok, erősnek, késznek érzem magam, minden pozitív.”
A kérdésre, hogy a történtek után mennyire képes bízni a csapatban, az angol így felelt: “Amennyire bármikor: 100 százalékosan. Hihetetlen sikereket értünk már el együtt, egyetlen futam nem kezdheti ki a közösen felépített szilárd alapot.”