A Honda módosított motorral érkezett a Kanadai Nagydíjra, a japánok kettőt használtak el a fejlesztési zsetonjaik közül. Úgy tudni, hogy a turbót módosította a Honda, de Fernando Alonso szerint ettől nem lesz erősebb a McLaren.

“Nem túl sokat” – válaszolta Alonso a kérdésre, hogy mit vár a fejlesztéstől. “Valójában a motor pontosan megegyezik azzal, amit Monacóban használtunk. A kilencből elhasználtunk két zsetont, de ezek főleg a megbízhatóságot érintik, azokat a problémákat javítottuk, amelyekkel mostanában szembesültünk.”

“A teljesítményünk pont ugyanakkora, mint volt, úgyhogy meglátjuk, mire megyünk Kanadában.”

Alonso szerint a monacói verseny rámutatott, hogy a kasztni sem jó a McLarennél, pedig korábban ezt hangoztatta a csapat. “Monacótól sokat vártunk, mert nem számít annyira a motorerő, de nem szerepeltünk olyan jól, mint vártuk.”

“Ez azt jelenti, hogy a kasztnival sem tartunk ott, ahol szeretnénk. Tudjuk, hogy mi hiányzik a mechanikai tapadással és az aerodinamikával kapcsolatban, sok területen kell javulnunk.”

Nehéz hétvégére számít Jenson Button is. “Kanadában van néhány hosszú egyenes” – utalt a Honda gyengéjére az angol. “Szerintem tettünk néhány lépést előre, de majd meglátjuk, hogy ez elég-e.”

“Nehezebb dolgunk lesz, mint Monacóban, de ezen a pályán megjósolhatatlanok az események. Tavaly nyolcadikként kezdtem az utolsó előtti kört, aztán negyedik lettem: két autót a hajtűben előztem meg, kettő az utolsó körben, az egyes kanyarban ütközött össze, szóval bármi megtörténhet.”