A múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon Lewis Hamilton tetemes előnnyel halad a szinte biztos futamgyőzelem felé, amikor a Max Verstappen balesete miatti biztonsági autós szakasz alatt a Mercedes kerékcserére hívta, miközben a mögötte haladó csapattárs, Nico Rosberg, valamint a ferraris Sebastian Vettel kint maradt. Hamilton végül csak a 3. lett, szemmel láthatóan szörnyen csalódott és elkeseredett volt.
A bajnokságban Hamilton mögött 28 pontos hátránnyal 3. Vettelnek persze jól jött a mercis baki, de meg tudja érteni, mennyire rosszul eshetett a címvédőnek a “bukás”.


“A sikerek mellett mindig vannak hullámvölgyek. Számomra talán a legmélyebb pont akkor volt, amikor 2010-ben Koreában eldurrant a motorom, miközben vezettem a futamot. Az akkori fő ellenfelem, Fernando (Alonso) pedig, három fordulóval a vége előtt győzni tudott.  Az nagyon rossz volt. Örömmel elfogadtam volna a 3. helyet, de célba sem értem. Persze Lewis esete biztosan más” – magyarázta.
Míg a Mercedesnél nagyon sajnálják a hibát és többször is bocsánatot kértek, azért bíznak benne, hogy Hamilton csapat iránti bizalma nem rendült meg. Az 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen szerint nincs mit tenni, túl kell lépni az ügyön.
“Ezt a hibát már nem lehet visszacsinálni. Minden bizonnyal jó néhány csapattagnak alázatosan kell bocsánatot kérnie Lewistól. De változtatni már nem lehet, szóval siránkozni is felesleges, egyszerűen tanulni kell a történtekből” – magyarázta az egykori McLaren-ász.
“Lewisnak talán annyi vigasza lehet, hogy jobb, hogy most történt ez, és nem a szezonzárón, amikor akár a bajnoki címébe is kerülhetett volna egy ilyen hiba” – tette hozzá.