A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone tavaly lengette be, hogy 2016 után nem hosszabbít szerződést az Olasz Nagydíjnak adó Monzával, ugyanis üzletileg nem éri meg a futam – értsd: magasabb rendezési díjat írna a következő szerződésbe.
Az F1 egyik alapkövének számító monzai futam jövőjéről legutóbb a hétvégén, Monacóban tárgyalt az olasz autóklub főnöke, Angelo Sticchi Damiani valamint a versenyszervező Sias képviseletben az egykori pilóta Ivan Capelli, de a megbeszélések után Ecclestone azt nyilatkozta, hogy továbbra is “patthelyzet” van.


Az olasz Autosprint is arról ír, hogy az angol üzletember magasabb, évi 20 millió eurós rendezési díjat szeretne, Ecclestone azonban visszautasítja, hogy a hagyományok elé helyezi a pénzt.
“A hagyomány az, hogy az európai helyszínek fizetnek azért, hogy Forma-1-es versenyt rendezhessenek, de ma már nem akarnak fizetni. Szóval inkább ők nem tisztelik a hagyományokat” – magyarázta, hozzátéve, hogy talán a monzai tárgyalópartnerekkel van baj.
“Nem tudom, esetleg akadhatna új olaszországi promóter, aki átvehetné az Olasz Nagydíj szervezését. Az tény, hogy az európai szervezők még mindig kevesebbet fizetnek, mint amennyibe az Európán kívüli helyszíneknek kerül a verseny. Nyitottak vagyunk új jelentkezőkre, de az összegből nem engedek, ezt már világossá tettem (a monzaiaknak).”