2012 nyarán a Marussiához igazolt női tesztelő Maria de Villota életveszélyes fejsérülést szenvedett, amikor első ízben vezette a csapat autóját az angliai Duxford repülőtéren tartott privát teszten.
Az akkor 32 éves spanyol versenyzőnő arckoponyája gyakorlatilag ripityára törött, egyik szemét elveszítette, amikor az ideiglenes boksz közelében álló teherautó platójának hajtott, de a gyors és szakszerű orvosi ellátás megmentette az életét. De Villota sajnos bő egy évvel később elhunyt a baleset neurológiai szövődményei miatt.


A balesetet a brit munkavédelmi hatóság (HSE) hivatalból vizsgálat alá vonta, az ügy csak most, majdnem három évvel később zárult le. A hatóság további jogi lépések, felelősségre vonás nélkül tett pontot a szomorú ügy végére.
“A vizsgálat befejeződött, további jogi lépések nem lesznek. Az érintett céget (a Manor GP – a szerk.) és az elhunyt családját is értesítettük” – mondta a BBC-nek a HSE szóvivője.
A HSE nem kívánta részletekbe menően tisztázni a baleset okait, csak annyit árultak el, hogy “több tényező” is szerepet játszott. Nagyon úgy tűnik, hogy vezetői hibáról volt szó, azonban ezt kegyeleti okokból korábban a csapat és most a hatóság sem kívánta kimondani.