Wolff: Ezt jól elcsesztük Hamiltonnak 2 Ritkán látható hiba miatt veszítette el Lewis Hamilton a megérdemelt első helyet a Monacói Nagydíjon: a verseny végi biztonsági autós szakaszban kihívták kereket cserélni, arra számítva, hogy az előnye kényelmesen elég erre. Hamilton azonban végül csak Nico Rosberg és Sebastian Vettel mögé tudott visszasorolni, akik nem álltak ki a bokszba, a megelőzésükre pedig friss szuperlágy gumikkal sem volt esélye az angolnak.

Hamiltont rögtön a célba érés után próbálták vigasztalni, a csapat elismerte a hibáját a rádión, később nyilvánosan is elnézést kértek tőle. Hamilton magához képest jól viselte a kudarcot, a dobogón diplomatikusan annyit mondott a csapatról, hogy “együtt nyerünk, együtt veszítünk.”

“Ez a győzelem Lewisnak járt volna” – mondta Toto Wolff csapatfőnök. “Elszámoltuk a különbséget az autók között, azt hittük, belefér a kiállás. Lewis jelezte, hogy csökkent a hőmérséklet a gumikban, alig van tapadása, mi meg azt hittük, nem kockáztatunk semmit a kiállással. Teljesen tévesen mértük fel a helyzetet.”

“Nem lett volna szabad beleavatkoznunk a versenybe, Lewis könnyed győzelmet aratott volna. Ezt elcsesztük neki, úgyhogy nem tehetünk mást, mint elnézést kérünk.”

Niki Lauda csapatelnök szerint is világos a helyzet. “Igazából nincs is miről beszélni” – fogalmazott az osztrák. “Hoztunk egy rossz döntést, amire nem volt semmi szükség.”