F1: Hamilton is benne volt az év bakijában 2 A Mercedes ugyan nem győzött bocsánatot kérni Lewis Hamiltontól az alaposan elszámolt második monacói kiállás miatt, az angol pilóta elismerte, hogy ő is benne volt a döntésben, és az így eldobott győzelemben.

“Azt hittem, hogy a többiek is kiállnak mögöttem” – kezdte Hamilton. “Amikor a csapat mondta, hogy maradjak kint, azt válaszoltam, hogy le fog esni a gumik hőmérséklete. Aggódtam, hogy ha a többiek visszaváltanak szuperlágyra, bajba kerülhetek. Teljesen biztos voltam benne, hogy a többiek is ezt fogják tenni.”

“Elemezni fogjuk, hogy mit csináltunk rosszul, gondoskodunk róla, hogy ez ne ismétlődjön meg a jövőben. Nem igazán tudom kifejezni, mit érzek most, nem is próbálkozom vele.”

“Nehéz ezt most feldolgozni, de világbajnok vagyok, és úgy is kell viselkednem. Ma megmutattam, hogy mennyire gyors vagyok, és mire lehetek képes Monacóban. Sok érzés keveredik most bennem, mert egyfelől minden tőlem telhetőt megtettem, de az is igaz, hogy a kiállás kollektív döntés volt.”

Nézze meg a futam hajmeresztő balesetét!