F1: Hamilton régen örült ennyire egy pole-nak 2 Lewis Hamilton (1.): “Nagyon-nagyon régóta vártam erre, el sem tudom mondani, mennyire örülök. Nem volt könnyű a mai időmérő edzés, több dolog is volt, ami miatt könnyen kieshettünk a ritmusból. Az utolsó néhány körig nem is éreztem rá igazán a ritmusra, a végén is csak reménykedtem benne, hogy sikerül összeraknom egy jó kört. Ez a pálya nagyon nehéz, fizikálisan és fejben is, ráadásul a gumikkal, a szárnnyal és a forgalommal is volt problémánk, így még különlegesebb, hogy sikerült megszerezni az első helyet. Tényleg nagyon örülök, de még a felét sem végeztük el a munkának, nagyon sok kör vár ránk holnap, nagy kihívás lesz. Köszönettel tartozom a csapatnak, kiemelkedő az autónk teljesítménye, mindenki hibátlanul dolgozott.”

Nico Rosberg (2.): “Lewiszal ellentétben én úgy éreztem, hogy jól elkaptam a ritmust a Q1-ben és Q2-ben is, aztán mintha elveszítettem volna a fonalat. Tudtam, hogy oda kell tenni magamat, mert Lewis nem fog cicózni, de nem sikerült. Közel voltam, úgy éreztem, hogy tudok még javítani, változtattam az egyensúlyon is. Sikerülhetett volna, most mégis másképp alakult.”

Sebastian Vettel (3.): “Nagy általánosságban elégedett vagyok az eredménnyel, de a hűvös miatt kicsit küszködtünk. Még a szuperlágyakat is nehéz volt felmelegíteni, sajnálom, hogy a nap elbújt a felhők mögé. Remélem, a rajt után be tudok bújni a két Mercedes közé, meglátjuk, mi lesz. A Q1-ben spóroltunk a gumikkal, egy kicsit aggódtunk az idők miatt, de aztán világossá vált, hogy jó döntést hoztunk. Holnap új nap kezdődik.”