Kimi Räikkönen ferraris szerződése 2015 végén lejár, az olasz csapat pedig egyelőre nem aktiválta a finn 2016-ra szóló opcióját. Maranellóban Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo és a legfrissebb találgatások szerint Nico Hülkenberg is a lehetséges utódok között van.
Az F1-ben 2010-ben a Williamsnél bemutatkozott németet többször is hírbe hozták már nagycsapatokkal, 2013-ban, Räikkönen igazolása előtt egészen komoly tárgyalásokat is folytatott a Ferrarival, azonban továbbra is a Force Indiánál vezet, most épp egy nem túl versenyképes autót.


“Azt hiszem, az időzítésnek is köze van ehhez. A pilótapiac úgy alakult az elmúlt pár évben, hogy a jó helyeket elfoglalták, nagyon kevés a szabad ülés. Szeretném hinni, hogy élcsapathoz kerülhetek, de majd meglátjuk a maga idejében. Nyilván csalódott vagyok, hogy eddig nem sikerült, én is nyerő autóban szeretnék ülni. Szóval igen, egy kicsit kiábrándító, de az nem segít, ha ezen rágódok” – magyarázta Monacóban.
A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene egyelőre – legalábbis nyilvánosan – nem beszél Räikkönen ejtésének lehetőségéről, kitart a finn veterán mellett.
“Bottas és Hülkenberg? Nos, nagyon sok pilóta van a paddockban, felesleges lenne nevekkel dobálózni. Koncentráljunk csak Kimire, mindannyian bízunk benne, hogy ugyanígy folytatja, hiszen ha megnézzük a legutóbbi futamokat, néha ő volt a leggyorsabb.”
F1: Hülkenberg is lehet Räikkönen utódja? 3


“Kimi képében egy gyors és nagyon-nagyon jó versenyzőnk van, akivel elégedettek vagyunk. Elégedett vagyok a szereplésével és a lelkesedésével, még ha Jégemberként is emlegetik. A maga idejében elbeszélgetünk majd az elnökkel, aztán döntünk, így vagy úgy, majd az áldásával megtesszük a bejelentést.”