F1: 515 milliárdot követelnek Ecclestone-tól 2 A BBC még tavaly derítette ki, hogy Bernie Ecclestone és a HMRC (brit adó- és vámhivatal) 2008-ban kötött egy titkos megállapodást, ennek keretében Ecclestone tízmillió font (4,3 milliárd forint) befizetésével megmenekülhetett 1,2 milliárd font adó befizetésétől.

Az adóhatóság Ecclestone-ék családi holdingját, a Bambinót vizsgálta, mivel azonban nehezen talált fogást a könyvelésen, a biztos tízmilliót kérte a bizonytalan nagyobb összeg helyett.

Ecclestone valószínűleg már régen megfeledkezett az ügyről, most azonban hirtelen ismét aktuálissá vált. Az adóhatóság ugyanis elővette az aktákat, azt állítva, hogy Ecclestone-ék “fontos információkat tartottak” vissza 2008-ban, amelyek lényegesek lettek volna a megegyezés szempontjából. Az új információk a Gerhard Gribkowsky vesztegetési ügyében tartott tárgyalásokon derültek ki.

Ecclestone egyik szóvivője azonnal jelezte, hogy az üzletember már keresi a jogorvoslat lehetőségét. Maga Ecclestone is kijelentette Monacóban, hogy soha életében nem volt semmi köze a Bambino holding pénzügyeihez.