Peter Mücke jól ismert név az utánpótlás-szériákat követők számára, olyan pilóták edződtek a keze alatt, mint például Sebastian Vettel vagy Robert Kubica. Mücke 2006-ban, a Forma-BMW-ben dolgozott együtt Sergio Perezzel, akibe most – ki tudja, miért – jól belerúgott.

“Sergio már akkor megmutatta a tehetségét, ez vitán felül áll” – mondta Mücke. “De a hozzáállása nem volt profihoz méltó, ilyen nemtőrödöm fickóval korábban soha nem dolgoztam együtt.”

“A berlini lakása állandóan úgy nézett ki, mint egy csatatér. Egyszer a bérelt kocsimat is totálkárosra törte, amikor részegen autózott haza egy buliból. Mindent megtett, amit egy profinak soha nem szabadna.”

“Persze a háttérben mindig ott volt a mexikói szponzor” – utalt Mücke a multimilliárdos Carlos Slimre és a Telmexre. “Sergiónak soha nem kellett aggódnia a pénz miatt, tudta, hogy mindig lesz belőle elég. És a pénz juttatta a csúcsra is, csak a tehetsége kevés lett volna.”

Bezzeg Vettel: “Ha nyolcra kell menni valahova, sok pilóta 8.05-kor mászik ki az ágyból. Sebastian általában már 6-kor fent volt, edzett egy kicsit, és az elsők között volt a pályán. Teljesen más volt a hozzáállása.”