A Forma-1 szabályait előkészítő, Bernie Ecclestone és az FIA-elnök Jean Todt hat-hat, valamint a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari, a Williams, a McLaren és a Force India egy-egy szavazatával működő Stratégiai Munkacsoport múlt csütörtöki ülésén egyebek mellett arról döntött, hogy 2017-re újra bevezetik a futam közbeni tankolást.
Bár a lépés költség- és biztonsági vonzatai egyelőre nem világosak, a veterán Felipe Massa üdvözli az újítást:
F1: Massa miatt lesz megint tankolás? 2
Könnyebb autó, pörgősebb futam?


“Szerintem ez jó dolog, és teljesen megváltoztatja majd a versenyeket. Most az a gond, hogy teli tankkal, nehéz autóval versenyzünk, a köridők között pedig óriási a különbség az időmérő és a futam között. Sokkal lassabbak az autók, mint az újratankolás idején. Meggyőződésem, hogy a futamok érdekesebbek lesznek, a versenyzők is jobban élvezik majd, sokkal inkább sprintversenyek lesznek. Szóval nekem tetszik a futam alatti tankolás, támogatom” – mondta a brit Sky Sportsnak a Williams versenyzője.
Massa arra utalt, hogy a változtatás akár tőle is eredhetett, ő “súgott” volt ferraris főnökének, Jean Todtnak:
“Fontos, hogy a pilóták véleménye is érvényesüljön. Én még télen beszéltem Jeannal, és amikor azt kérdezte, hogy szerintem miért lassabbak most a versenyek, mint régen, azt mondtam neki, hogy a teli tankok miatt. Az autók eleve nehezebbek, a versenyek is lassabbak és műszaki tekintetben sokkal bonyolultabbak, mint korábban, amikor gyorsabbak voltak az autók és izgalmasabb volt a futam. Szóval lehet, hogy én is segítettem egy kicsit.”