A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone kezdettől fogva ellenezte, az új, 1,6 literes turbós hibrid erőforrások bevezetését, és a tavalyi megjelenésük óta is az ejtésükért küzd.
Az F1 szabályait előkészítő Stratégiai Munkacsoportban nincs meg ehhez a támogatása, pontosabban míg a nem gyári csapatok meglennének olcsóbb motorokkal is (az új erőforrások kétszer annyiba kerülnek, mint az előző, 2,4 literes V8-asok), a motorgyártók nem szeretnék dobni a drágán kifejlesztett új technológiát.


Ecclestone azért nem adja fel, folytatja a kereszteshadjáratot:
“Nagyon sok mindenen szeretnék változtatni. A mostani formulában a motor a legfontosabb elem, de szerintem a Forma-1-nek nem kellenek ilyen bonyolult erőforrások” – mondta az olasz Autosprintnek adott interjújában.
“Egy barátom, akit nem nevesítek, de egy nagy autógyártónál dolgozik, azt mondta nekem, hogy az F1-es hibrid megoldásokat sosem fogják alkalmazni az utcai autókban. Ezek az erőforrások semmilyen értelemben nem hasznosak a Forma-1-nek. Nem javítják a show-t, nem segítenek a csapatoknak szponzorokat találni, miközben sokkal többet kell költeniük, mint előtte.”
“Természetesen lehetne más, olcsóbb, de ugyanilyen teljesítményű motorokat használni a Forma-1-ben, de a gyártók nem akarják ezt” – dohogott az angol kisember.