Olaszország
La Gazzetta dello Sport: “Rosberg mesteri, a Mercedes harmadszor aratott kettős sikert a szezonban. A nagyszerű Vettel a Ferrari rossz bokszstratégiája miatt lett csak harmadik, de az utóbbi öt futamon negyedszer állt dobogóra. Még nem ez volt a várva várt fordulat, a Ferraritól már mindenki többet remél.”


Tuttosport: “Hideg zuhany a Ferrarinak, Vettel messze elmaradt a Mercedesek mögött. A német nem tudta tartani a lépést Hamiltonnal. Egyelőre elmaradt a nagy ugrás. Rosberg egy csapásra megváltoztatta a szezon kilátásait: félretette kétségeit, nagyszerűen versenyzett, és learatta munkája gyümölcsét. Sikerével jelezte csapatának és az egész F1-nek, hogy Hamilton menetelése ellenére még él.”
Corriere dello Sport: “Rosberg újra kivirágzott, tökéletes versenyzése megoldhatatlan feladat elé állította Hamiltont. Vettel a dobogón, de messze lemaradva. A Ferrari továbbra is a második legjobb, de fogytán az idő.”
    
Anglia

F1: Elmúlt a vörös veszély? 3


Telegraph: “Ez inkább vasárnapi szieszta volt, mint autóverseny. Hamilton rosszul kezdett, Rosberg pedig célba robogott.”
Independent: “Az újabb kettős Mercedes-siker megsemmisítő csapás volt a Ferrarinak, amely abban a hitben érkezett Barcelonába, hogy felveheti a versenyt az ezüst nyilakkal. Rosberg újra erőre kapott, míg Hamilton a rossz rajt után végig a kármentéssel volt elfoglalva.”
Guardian: “Le a kalappal Rosberg előtt. Nagy nyomás alatt, de remekül versenyzett. Ha ezúttal sem nyer, akkor alighanem búcsút inthetett volna vb-álmainak.”
    
Németország

Bild: “Yes, Baby! Rosberg első sikere ‘hármasban’. Felesége, a hetedik hónapban lévő Vivian szerint a kislányuk rugdalózott a futam alatt a hasában.”
Süddeutsche Zeitung: “Rosberg tavaszi frissességgel száguldott, és idén először győzte le csapattársát. Vettelnek el kellett ismernie, hogy a megújult Ferrari sem képes többre.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Barcelona után Rosberg már felfegyverzettnek érezheti magát Hamilton ellen. Úgy tűnik, a vörös veszély elmúlt, a fejlesztési versenyben a Ferrari egyelőre vesztésre áll.”
    
Spanyolország

F1: Elmúlt a vörös veszély? 4


El País: “Aki le akarja győzni a mostani formájában lévő Hamiltont, annak tökéletes futamot kell mennie. Rosbergnek sikerült.”
El Periodico: “Rosberg megtalálta az utat vissza a csúcs felé. A német pilóta kénye-kedve szerint uralta a Spanyol Nagydíjat, míg Hamilton mögötte Vettellel bajlódott.”
Marca: “Rosberg kihasználta az esélyét Barcelonában, és ismét versenyben van a vb-címért.”