Lewis Hamilton és a Mercedes továbbra rendezte még a 2016-18-as hosszabbítás kérdését, egyre furcsább a halogatás. A felek már február végén arról beszéltek, hogy csak az utolsó simításokról van szó, és többször is jelezték, hogy hamarosan jöhet a bejelentés is, de az csak nem jön.
“Nincs fennakadás, csak halasztásról van szó” – mondta Barcelonában a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda, első ízben ismerve el, hogy valami azért nincs 100 százalékosan rendben.
F1: Hamilton a Ferrarira vár? 2
Räikkönen helyére ülne?


Hamilton egyedül, menedzser segítsége nélkül intézi az idei tárgyalásokat, és az is felröppent már, hogy esetleg a Ferrarinál 2016-ra egyelőre betöltetlen ülésre hajt, vagy legalábbis az alkupozíciójának javítására használja a lehetőséget.
A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene nemrég gyakorlatilag kizárta az angol versenyző szerződtetésének lehetőségét, nem így a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone.
“Lewis jó helyen lesz jövőre is” – idézte a Daily Star bulvárlap. “Részéről rendben lenne a ferraris folytatás, de szerintem Sebastian Vettel annyira nem örülne ennek.”
Hamilton a fentiek ellenére nem utal arra, hogy távozni akarna a Mercedestől: “Inkább Totót (Wolff, csapatfőnök) kellene kérdezni a szerződésről. Haladunk vele. Niki nemrég azt mondta, a következő futam (a Monacói Nagydíj) előtt meglehet. A megegyezést illetően nincsenek kétségek, csakis a formaságokról van szó.”