Lewis Hamilton és a Mercedes továbbra rendezte még a 2016-18-as hosszabbítás kérdését, egyre furcsább a halogatás. A felek már február végén arról beszéltek, hogy csak az utolsó simításokról van szó, és többször is jelezték, hogy hamarosan jöhet a bejelentés is, de az csak nem jön.
“Nincs fennakadás, csak halasztásról van szó” – mondta Barcelonában a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda, első ízben ismerve el, hogy valami azért nincs 100 százalékosan rendben.
Räikkönen helyére ülne?


Hamilton egyedül, menedzser segítsége nélkül intézi az idei tárgyalásokat, és az is felröppent már, hogy esetleg a Ferrarinál 2016-ra egyelőre betöltetlen ülésre hajt, vagy legalábbis az alkupozíciójának javítására használja a lehetőséget.
A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene nemrég gyakorlatilag kizárta az angol versenyző szerződtetésének lehetőségét, nem így a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone.
“Lewis jó helyen lesz jövőre is” – idézte a Daily Star bulvárlap. “Részéről rendben lenne a ferraris folytatás, de szerintem Sebastian Vettel annyira nem örülne ennek.”
Hamilton a fentiek ellenére nem utal arra, hogy távozni akarna a Mercedestől: “Inkább Totót (Wolff, csapatfőnök) kellene kérdezni a szerződésről. Haladunk vele. Niki nemrég azt mondta, a következő futam (a Monacói Nagydíj) előtt meglehet. A megegyezést illetően nincsenek kétségek, csakis a formaságokról van szó.”