F1: Alonsót és Buttont is megijesztette az autója 2 A McLaren a Spanyol Nagydíjon is csak mellékszereplő volt, noha Fernando Alonso szombaton még pontszerzésről beszélt, ettől nagyon messze volt a csapat. Alonso fékhiba miatt, egy ijesztő bokszutcai jelenet után kiállt, Jenson Button az autójával végig küszködve 16. lett, csak a Manorokat előzte meg.

“Ez tényleg ijesztő volt” – mondta Alonso a fékhibáról. “Az egész kör alatt fékproblémáim voltak, de a bokszban volt a legrosszabb, mindannyian szerencsések voltunk.”


“Csalódott vagyok a kiesés miatt, utána kell néznünk az okoknak. Két kiállással próbálkoztunk volna, úgy tűnt, meglehet a nyolcadik vagy kilencedik hely, de aztán ki kellett állnom. Folyamatosan fejlődünk, Monacóra is igyekszünk javulni.”
A brit Sky Sports értesülése szerint Alonso fékhibáját egy eldobott, a fékhűtő nyílásába került sisakrostély-fólia okozta.

Jenson Button szinte megkönnyebbült, hogy véget ért a verseny, pedig ez volt a századik futama a McLarennel. “Nagyon ijesztő volt vezetni az autót” – nyilatkozta Button. “Biztos vagyok benne, hogy valami nem stimmel. Amint ráléptem a gázra, azonnal kitört a hátulja. Ez nem normális. Ha a mai napból kell kiindulnom, ebből egész évben nem lesz pontszerzés.”