A Ferrari volt elnöke, Luca di Montezemolo a héten egy interjúban kikotyogta, hogy a Renault-val keservesen küszködő Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz az Audi Forma-1-be csalogatásán dolgozik, megerősítve ezzel a korábbi spekulációkat.
Az osztrák milliárdoshoz közel álló, korábban a Toro Rosso résztulajdonos-főnökeként is dolgozó Gerhard Berger sem tartja kizártnak ezt a forgatókönyvet, árulta el Barcelonában.


“Nagy potenciál lenne ebben” – mondta az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, hozzátéve azonban, hogy szerinte nem áll küszöbön az üzlet.
“A Volkswagen Csoport egy prémium brand, harcba szállhatna a Mercedesszel, amely most jó pár fokozattal feljebb helyezte a lécet a Forma-1-ben. A Renault nem költött eleget (a motorfejlesztésre) ahhoz, hogy tartsa a lépést, most pedig a küszködik a felzárkózással. Ha a VW belépne, ők képesek lennének eleget költeni. Ez nagy sztori lenne a Red Bull számára” – magyarázta.
Montezemolo megjegyzése után természetesen az Audit is újra szembesítették az F1-es témával, a brit Auto Express egyenesen az igazgatótanács elnökénél, Rupert Stadlernél érdeklődött arról, hogy vajon öt éven belül elképzelhető-e a márka Forma-1-es részvétele.
“Erre nem tudok felelni” – mondta, majd amikor az újságíró azt mondta, ez inkább igennek tűnik, mint nemnek, így folytatta Stadler: “Igen, vizsgáljuk a kérdést, de mindig is foglalkoztunk ezzel, meg sok más dologgal is. Igent vagy nemet azonban nem tudok most mondani.”