A Ferrari tavaly októberben távozott elnöke, Luca di Montezemolo a hét elején az olasz La Repubblicának adott interjújában többek között a Fernando Alonso-Sebastian Vettel csere hátteréről is beszélt.
Montezemolo azt állította, hogy 2014 második felében Alonso már rosszkedvűvé, bizalmatlanná vált, ezért Maranellóban nem is volt választásuk, a régóta csábítgatott németet kellett a spanyol helyére ültetni. Az exelnök hozzátette, hogy a pozitívabb légkör mellett Vettellel anyagilag is jobban járt a Ferrari.


Csütörtökön az immár – egyelőre versenyképtelen – McLaren-Hondában ülő Alonso reagált Monzetemolo nyilatkozatára, arra utalt, hogy a visszautasítás miatti csalódás beszélt egykori főnökéből.
“Úgy gondolom, érthető ez. Látják, hogy elégedett vagyok, ezért nehéz lehet lenyelni a tavalyi döntésemet, főleg, hogy a Ferrari egészen 2019-ig szóló ajánlatot tett. Nehéz lehet lenyelni, hogy nemet mondtam” – idézte az El Mundo Deportivo.
Azért a jelenleg még kitartó kincstári optimizmus ellenére a spanyol pilóta helyzete nem épp fenékig tejfel, az általános vélekedés szerint jó pár évig eltarthat, mire futamokat nyerhet a McLarennel – még a versenyfőnök, Eric Boullier is négy éves távlatot emlegetett Barcelonában. 
“Nos, ha most aláírhatnám, hogy négy év múlva bajnoki címet nyerek (a McLarennel), akkor megtenném, de sajnos nincs garancia” – reagált Alonso.