F1: Csak Belgiumban jön a Manor új autója 2

A Manor Marussia a szezonkezdet előtt pár héttel táncolt vissza a sír széléről, hogy elinduljon a 2015-ös Forma-1-es bajnokságban, azonban a csapat csak a gyorsan az idei szabályokhoz igazított tavalyi autót, és benne a Ferrari 2014-es, jóval versenyképtelenebb motort küldte pályára.
Az indulás persze így is hasznos, hiszen ezzel jogosulttá váltak a 2014-es konstruktőri 9. helyért járó közel 40 millió fontos (16 milliárd Ft) pénzdíjra, amely az új befektető, Stephen Fitzpatrick tőkeinjekciójával együtt már elég lehet a szezon teljesítésére.
A veterán brazil szakíró Livio Oricchio a Globóban arról ír, hogy a Manor a napokban új, a silverstone-i pálya mellett fekvő bázisra költözött, ahol tovább folyik a munka a 2015-ös autón, amely azonban a korábbi reményekkel ellentétben a júniusi Osztrák Nagydíj helyett csak a nyári szüntet követő Belga Nagydíjra lesz kész.
A Manornak nyilvánvalóan minél előbb szüksége lenne az új autóra, hiszen a Ferrari idei, sokkal jobb motorja is csak abba kerülhet majd bele, a mostani járgánnyal kizárólag a mezőny végén körözgethetnek.