Fernando Alonso 2014 végén öt idény után elhagyta a Ferrarit, hogy a Hondával újra összeálló McLarennél folytassa pályafutását. A projekt eddig minden várakozást alulmúlt, a wokingiak jelenleg sereghajtóból próbálnak középmezőnybeli erővé válni.
Jó néhányan úgy vélik, hogy a kétszeres világbajnok spanyol nagy hibát követett el a csapatváltással, egykori renault-s csapattársa, Jarno Trulli is lehetségesnek tartja, hogy Alonso soha többé nem nyer már versenyt.


“Nem is tudom, nyerhet-e még valaha futamot. A McLaren nem fog gyorsan feljavulni, és a jövő évben sem lesz könnyű felzárkózni a többiekhez” – idézi a BBC az egykori Minardi-, Jordan-, Renault-, Toyota- és Lotus-versenyzőt. “Az élmenők sem alszanak, nem várnak másokra, mennek előre a fejlesztéseikkel. Persze ha jön valami nagy szabályváltozás, vagy esetleg a McLarennek is sikerül az, ami a Ferrarinak idén, akkor talán. A Ferrari óriásit fordított, ezt nem gondoltam volna.”
“Bármi lehetséges, de azért aggaszt a dolog. Fernando helyzete nem kecsegtet győzelmekkel, persze remélem, hogy nincs igazam! A McLaren jó csapat, azonban a Ferrari és a Mercedes ellen küzdenek, amelyek autógyártók, ez pedig nagyon sokat számít.”
A Forma-1-ből 2011 után távozott, Alonso mellett 2003-2004-ben versenyző olasz veterán a spanyol pilóta karakteréről is beszélt:
F1: Alonso nem nyer többé futamot? 3


“Nekem nagyon jó kapcsolatom volt Fernandóval a Renault-nál. Először is: nagyon jó versenyzőről van szó, aki tudja, hogyan kell nyerni, emellett az a típus, aki szeret irányítani. Ez jó lehet a csapatnak, mert erős személyiségű versenyzőkre van szükség.”
“De néha azért nehéz kezelni Fernandót. És most épp nehéz helyzet van. A versenyzőnek és a csapatnak is törekednie kell a kompromisszumra, együtt kell javítani a helyzeten. Fernando jó csapatjátékos, de mindkét félnek az együttműködésre kell koncentrálnia, mert különben bajok lehetnek Alonsóval.”