F1: A McLaren tudja, hogy baj van 2 Fernando Alonso a kínai 12. hely után Bahreinben éppen csak lemaradt a pontszerzésről, 11. lett, nagy dolog lenne számára, ha éppen hazai közönség előtt sikerülne az áttörés.

“Előrefelé lépegettünk a tengerentúli versenyeken, több hasznos dolgot elvégeztünk” – mondta Alonso. “Alig várom, hogy a háromhetes szünet után visszaüljek az autóba.”

“Versenyről versenyre látjuk a fejlődés jeleit, gondoskodni akarok róla, hogy ezt a kiegyensúlyozottságot egész hétvégén megőrizzük.”

“Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a többi csapat is keményen dolgozott az autója fejlesztésén. Bízom benne, hogy az európai szezon kezdete pozitív lesz számunkra, és a következő néhány versenyen is lendületben maradunk.”

“Tele van pozitív energiával a csapat, mindannyian keményen dolgozunk az egyre jobb eredményekért. Noha nem a győzelemért fogunk küzdeni Barcelonában, tudom, hogy számíthatunk a rajongók támogatására, ami extra motivációt ad majd mindenkinek a hétvégén.”

Mika Häkkinen korábban két vb-címet is nyert a csapattal, szerinte hosszú út vezet a csúcsra. “Miután kiszálltam, volt néhány remek évük” – mondta a McLarenről Häkkinen. “Most van egy problémájuk, de tisztában vannak mindennel.”

“Dolgoznak a megoldásokon, tele van remek szakemberekkel a csapat, de eltart majd egy ideig, míg jönnek az eredmények. A probléma, hogy a mai világban senki nem akar várni, mindenki azonnal akar mindent.”

“Ez nagyon frusztráló tud lenni, nemcsak a csapat és a pilóták, hanem a szponzorok számára is.”