A címvédő Mercedes ugyanolyan, ha nem erősebb autóval kezdte az évet, mint tavaly. 


Jó hír azonban, hogy a Ferrari óriási formajavulása miatt viszonylag közeli riválisuk is akadt, igaz, a vörös autó puszta erőben még nincs az ezüst nyíl szintjén, ezért a maranellóiaknak kockázatosabb versenystratégiákkal kell próbálkozniuk. Ez Malajziában bejött, Sebastian Vettel nyert, és Bahreinben is működött, Kimi Räikkönen Nico Rosberget megverve a második lett, igaz, Vettel végül csak az 5. helyen ért be.
A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene kitart a belemenős megközelítés mellett:
“Bahreinben agresszív stratégiát vittünk, pontosan erre készültünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy hátrányban vagyunk a Mercedeshez képest, szóval jelenleg ez az egyetlen esélyünk. Ha majd egy nap beérjük őket, akkor a stratégiát is másképp kell kialakítanunk” – mondta.
F1: A Ferrarinak még rizikóznia kell 3


A Ferrari persze dolgozik a közelebb kerülésen, a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra, az európai szakasz kezdetére ők is jelentős fejlesztési csomaggal készülnek:
“Hallottam, hogy sok csapat újdonságokat visz majd. Ahogy mindenki más, Barcelonára mi is készülünk néhány új megoldással. Lépésről lépésre haladunk a fejlesztéseinkkel, de azt hiszem, Barcelonára ár igazán jó csomagunk lesz.”