Ezúttal a Ferrari 2007-es Forma-1-es világbajnoka, a finn Kimi Räikkönen is száguldozik majd a Lánchídon. A program délelőtt 11-kor a repülős, helikopteres, ejtőernyős bemutatókkal kezdődik, ennek keretében többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok is repül a Duna felett.

Az autó- és motorsport programok 14.30 órakor indulnak, a Forma-1-es Ferrarival Kimi Räikkönen, a Red Bull F1-es gépeivel pedig a skót David Coulthard és az orosz Danyiil Kvjat autózik majd a Lánchíd és az Erzsébet-híd között kialakított pályán.

A nézők ezután többek között a túraautó-vb (WTCC) hétvégi mogyoródi futamára készülő Michelisz Norbertet, a kamion Európa-bajnok Kiss Norbertet, a 2007-ben 125 köbcentiben gyorsaságimotoros világbajnok Talmácsi Gábort és tanítványait, valamint a Renault-világsorozatban (WSR) szereplő együléses versenygép volánja mögött Baumgartner Zsolt korábbi F1-es pilótát is láthatják végigmenni a kijelölt pályán.

A rendezvény központja a Várkert Bazárnál lesz, innen indulnak és ide is érkeznek vissza az autók, a légibemutatókra a Duna felett kerül sor. Az eseményre a belépés ingyenes.

Kimiről köztudott, hogy szívből utálja az efféle, számára kötelező szponzori rendezvényeket, de az alábbi videóban a tőle megszokottól is unottabb pofával üzen a futamra kilátogatóknak.

Így invitál mindenkit Kimi Räikkönen