A Honda frissített, javított erőforrást visz az európai szakasz nyitányát jelentő, jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra, de valószínűleg továbbra is hátrányban lesz a többi gyártóhoz viszonyítva. Május végén következik azonban a Monacói Nagydíj, ott nem igazán számítanak a lóerők, így a McLaren versenyzői az utcai versenytől remélnek többet. 


“Azt hiszem, már Barcelonában előrelépést láthatunk majd, de Monacóra érkezik majd igazán sok újdonság az autóra. Remélhetőleg ott nagyot lépünk előre, nem csak a motor teljesítménye, de az aerodinamikai hatékonyság terén is! Egyértelműen jó előérzetem van” – mondta Jenson Button.
“Ha most érkeznénk Monacóba, még jó néhány területen bajban lenne az autó. De mindenképpen nagyon érdekes lesz ott vezetni ezt a modellt, komoly kihívás azon a pályán megtalálni a határokat, borzasztó sokat számít, ha az ember magabiztos az autót illetően” – tette hozzá a 2009-es bajnok.
Alonso is Monte-Carlótól várja az eddigi legjobb esélyt: “Egyelőre a motorerőt kevésbé kívánó pályák kedvezhetnek nekünk, Monacóban ezért jobb eredményre számíthatunk – majd meglátjuk. De haladjunk csak versenyről versenyre, Barcelona a következő lépés.”