F1: Alonso évekig várhat a győzelemre 2 Fernando Alonso öt Ferrarinál töltött év után az idei szezonban csatlakozott a McLarenhez, ahol hosszú munka vár rá. A Honda ígéretes motort épített ugyan, de a megbízhatósága egyelőre pocsék, Mika Häkkinen szerint ráadásul ez sokáig így is maradhat.

A finn szerint Alonso nehezen marad majd motivált, ha elmaradnak a győzelmek. “Nagy feladatot vállalt magára a vadonatúj motorgyártóval és a technikai gondokkal” – vélekedett Häkkinen.

“Valószínűleg hosszú ideig tart majd, amíg a McLaren feljut a csúcsra. A wokingiak jól állnak erőforrásokkal, pénzügyileg stabilak és alapvetően nagyszerű csapatot alkotnak, jönnek majd a nagy eredmények – de csak jó sokára.”

“Nagy kérdés, hogy Fernando készen áll-e arra, hogy a következő két, három, netán négy évet úgy töltse el, hogy megint nem lesz lesz esélye a győzelemre?”

“Ez egy idő után nagyon unalmas lehet. Rengeteg a verseny, hosszú a szezon, állandóan utazni kell, ez nagyon igénybe veszi a versenyzőket. Vajon képes lesz így is motiválni magát?”