Lewis Hamilton Kínai Nagydíj előtt és után is vitathatóan viselkedett, a futam előtt a nemzeti himnuszt sapkával a fején hallgatta végig, a dobogós ceremónián pedig versenytársai helyett az egyik hoszteszen kezdte a pezsgő locsolását.
Az angol pilótát az utóbbi eset miatt több helyről is kritika érte, de úgy tűnik, sem a lelocsolt hölgy, sem a kétszeres bajnok angol nem tulajdonított nagy jelentőséget a történteknek.


A kínai hosztesz, bizonyos Liu Szejing a Shanghai Daily-nek igyekezett tisztázni a saját álláspontját:
“Egy-két másodpercig tartott az egész, és nem különösebben foglalkoztatott a dolog. Úgy gondolom, hogy a külföldi média érzékenyebben reagált erre, mint a hazai. Nekem egyszerűen megmondták, hogy álljak oda, és ezt is tettem” – állította az amúgy 23 éves, képzőművészeti egyetemi hallgató.
Hamiltont Bahreinben szembesítették az esettel, ő azt mondta, nem is tudott róla, hogy ügy lett a pezsgőzésből.
“Nem igazán hallottam erről mostanáig. Amikor az ember befut a pályára, akkor tájékoztatják arról, mi történt a héten, de szerencsére nem árnyékolta be a hetemet az ügy.  Összességében nagyszerű hétvégém volt Sanghajban, a cselekedeteim mögött pedig az izgalom húzódott.”
F1: Hamilton nem tudott a pezsgős botrányról 3


“Ez a Forma-1, az autóversenyzés csúcsa, én pedig épp egy győzelmet szereztem a csapatomnak. Inkább mókaként kellene tekinteni erre. Sosem jutna eszembe, hogy megalázzak valakit ilyesmivel. Nem is igazán értem, miért csináltak ebből ügyet.”
“Sokan szeretik a Forma-1-et, és sokaknak tetszik, ha a versenyző megmutatja a személyiségét, én pedig igyekszem ezt tenni. Nekem nem volt problémám a dologgal, és örülök, hogy a hölgy is megszólalt. Ha azt nyilatkozta volna, hogy bántotta az eset, akkor talán engem is jobban izgatna.”