A Mercedes kettős győzelmet aratott a Kínai Nagydíjon, de a 2. helyen beérő Nico Rosberg a legkevésbé sem örült, a verseny után nekirontott Lewis Hamiltonnak.
A második, “leülős” sajtótájékoztatón indult a balhé, miután Hamilton arról beszélt, hogy jól ment a futam, sikerült jól vinni az etapokat, megfelelően tudta kezelni a gumikat.


“Lewis, érdekes, hogy azt mondod, hogy csak a saját tempóddal törődtél az élen. Ez ugyanis feleslegesen rontotta az én esélyeimet, a lassú tempó miatt Sebastian (Vettel) nagyon közel került hozzám. Ezzel lehetősége nyílt, hogy egy korai kerékcserével megpróbáljon elém kerülni, és erre kellett reagálnom. Egyrészt Sebastian feleslegesen közel került, a kényszerű kiállás miatt pedig sok időt veszítettem. A végére ki is készültek a gumijaim, ugyanis jóval hosszabb etapot kellett teljesítenem. Szóval cseppet sem örülök” – magyarázta Rosberg.
Hamilton nem akart belemenni a vitába: “Nem az én dolgom, hogy Nico versenyére figyeljek. Az én dolgom az, hogy vigyázzak a gumikra és a lehető leggyorsabban jussak el a célig. Pontosan ezt is tettem. Egyáltalán nem lassítottam le a mögöttem haladókat szándékosan, egyszerűen csak a saját versenyemre koncentráltam. Ha Nico előzni akart volna, megpróbálhatta volna, de nem tette.”
Rosberg később a televíziós interjúkban is elismételte a panaszait:
F1: Győzelem után balhé a Mercedesnél 3


“Nem, nem az a véleményem, hogy Lewis elrontotta a futamomat, ez egy tény. Pedig alaposan átbeszéltük ezt a futam előtt. A vezető pilótának nyilván az az ideális, ha a mögötte haladót visszatolja Vettelre. Neki ez az optimális, de a csapat számára nem, hiszen a másodikat szükségtelenül veszélybe sodorja. Hogy szándékosan csinálta-e Lewis vagy sem? Ezt nem tudom megmondani.” 
“Lewis a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy csak önmagával törődött, ami érdekes kijelentés” – mondta a német, hozzátéve, hogy “mindenképp meg kell beszélni a történteket”.
Hamilton a “második körben” is kitartott amellett, hogy nem ártott Rosberg versenyének.
F1: Győzelem után balhé a Mercedesnél 4


“Nem egészen értem, hogyan rontottam el a versenyét, sosem volt annyira közel, szóval nem is befolyásolhattam a futamát. Ha tényleg ott lett volna mögöttem, akkor esetleg, de teljesen egyedül mentem. Ha szeretett volna előttem kereket cserélni, azzal sem lett volna gondom, mert volt még egy kicsi a gumijaimban. Én rendben voltam, a második etapon sikerült többet kihoznom belőlük.” 
“Nagyon kíváncsi vagyok, miről is lesz szó a megbeszélésen. Mindketten sikerre éhes versenyzők vagyunk, és ma mindkettőnknek fair lehetősége volt a győzelemre. Mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb pozícióban vigyük célba az autót, szerintem egyikünk sem hibáztatható.”
Később a csapatfőnök, Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy a futam utáni értekezleten tisztáztak mindent és lezárták a témát, Hamilton pedig “nem szándékosan” lassította Rosberget.
F1: Győzelem után balhé a Mercedesnél 5


A csapat címzetes elnöke, Niki Lauda szerint természetes, hogy újra fellángoltak az indulatok, mindkét versenyző nyerni akar.
“Nyilván mindenki önmagárt versenyez! Hát mi másért lennének itt? Szerintem minden versenyző egy önző szemétláda. Csakis ilyen hozzáállással lehet futamokat és bajnoki címeket nyerni. Minden pilóta ilyen. Nico is ilyen, és Lewis is így van vele, amikor valamiért kiborul a bili. Részemről ez teljesen rendben van, így mennek a dolgok, ilyen a versenyzés.”
“A köridőkből is látható, hogy Nico keményen hajtott, kicsit aggasztotta a mögötte érkező Vettel, igyekezett beérni és megverni Lewist, de nem sikerült. Lewis ezen a hétvégén jobb volt. Máskor Nico tudott győzni, így fair.”
“A pályán nincs barátság. A versenyen keményen kell küzdeni, a pillanat hevében pedig mond mindenfélét az ember, de lecsillapodnak majd a kedélyek, aztán Bahreinben megint indulhat a harc.”

Lauda durván kiosztotta Alonsót!

Magyar nyerte a bunkóság-világbajnokságot!