Míg a 2014-es szezon utolsó harmadában a Williams egyértelműen a második erővé vált a Mercedes mögött, a grove-i csapat idén szerényebben kezdett, a nagyot ugró Ferrari is eléjük került.


Két forduló után a 30 pontos Williams 22 ponttal a Ferrari és 46 ponttal a Mercedes mögött a 3. a bajnokságban, de Felipe Massa szerint semmi ok a pánikra, nem estek ki az élmezőnyből: 
“Szerintem nem lehet panaszunk az idénykezdésre. Mindig a győzelem a cél, de így is a harmadik helyen állunk a bajnokságban tisztességes pontokat szereztünk még az első futom is, pedig Valtteri nem is indult akkor. Persze mindig többet szeretnénk, mindig még versenyképesebbek akarunk lenni.”
“Láttuk azt is, hogy a Ferrari milyen jó, ők léptek előre legtöbbet a tavalyi szezonzáráshoz képest. A lehető legkeményebben kell dolgoznunk, hogy versenyben legyünk velük, és hogy megpróbáljunk a Mercedeshez is közelebb kerülni. Azért nem vagyunk messze attól, ahol tavaly sikerült befejeznünk az évet, szóval nagyon is versenyben vagyunk” – magyarázta a brazil veterán Sanghajban.
Bár Massa és a Williams természetesen előre tekint, azért hátrafelé sem árt figyelniük, hiszen a Red Bull, és az idénre kimondottan jó autót építő Toro Rosso veszélyessé válhat.
F1: Előre menekül a Williams 3


A 2015-ben a konstruktőri 5. helyet célzó kisebbik Red Bull-csapat újonca, Carlos Sainz Jr. azt mondja, amint javul a Renault-motor, ott lesznek a grove-iak nyakán: 
“Úgy látom, hogy a Williamsnek erős alapja van tavalyról, és erre építik az idei szereplést. Úgy érzem, hogy az autónk kiváló a kanyarokban, a kanyarsebesség és a leszorítóerő tekintetében egy szinten vagyunk a Williamsszel. Csak a végsebesség hiányzik, de ha az év folyamán azon is sikerül javítani, akkor velük küzdhetünk majd.”