Nem titok, hogy a Forma-1-es megjelenésével és elismertségével jelenleg elégedetlen Renault új gyári csapat indítását fontolgatja, valamelyik létező alakulatot vinnék.


A Toro Rosso lenne a leglogikusabb választás, hiszen ők eleve Renault-erőforrást használnak, a Red Bull-kapcsolat megtartásával pedig komoly technikai hátterük is lenne, de úgy tűnik, az energiaital-gyártó inkább csak a festést szeretné átadni a franciáknak.
A német Sport Bild szakírója, Ralf Bach blogján arról ír, hogy a Renault-nál a korábbi gyári csapatnál technikai igazgatóként és rövid ideig csapatfőnökként dolgozó Bob Bellt tették meg a kérdés felelősévé.
A szakember a Toro Rosso mellett a Force Indiát, a Saubert és a Lotust is ajánlotta, de leginkább az utóbbit, azaz az enstone-i, korábbi Renault-csapatot preferálja. Állítólag már csak azért is, mert a központ alig 15 percnyire van az otthonától?
F1: Diszkont áron venne csapatot a Renault 3


Más kérdés, hogy a brit bázisok miatt valóban praktikusabb Lotus és Force India komoly hitelekkel rendelkezik, az utóbbi csapatnál pedig igen jelentős infrastruktúra-bővítésre is szükség lenne, a tetejébe pedig mindkét alakulat 2020-ig szerződött a Mercedesszel.
A Renault szándékának megvalósítását tovább nehezítheti, hogy Bach értesülése szerint mindössze 30 millió eurót szánnak a csapatvásárlásra, pedig ennyiből nem hogy tulajdonrészt nem lehetne szerezni sehol, de még a Toro Rosso Renault-színekre festésére is kevés lenne.