A Red Bull kisebbik csapata, a Toro Rosso 2015-ben új, szuperfiatal és szupertehetséges párossal vágott neki az idénynek, célként pedig a konstruktőri 5. hely megszerzését tűzték ki. 


Két forduló után ott is állnak, míg az anyacsapat, a Red Bull Racing egy ponttal mögöttük a 6. A faenzai alakulat főnöke, Franz Tost azt mondja, hogy bizonyítási kényszer ilyen tekintetben nincs bennük, de ha telik az erejükből, akkor bizony szeretnék is maguk mögött tartani a Milton Keynes-ieket.
“Nem az a célunk, hogy a Red Bull előtt végezzünk, a célunk az, hogy az idény végén a konstruktőri bajnokság 5. helyén zárjunk. Hogy ki van mögöttünk, az nem érdekel. Ha nem hozzuk a pontokat, akkor nem érhetjük el a célt” – szögezte le az Autosportnak.
A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key óvatosan bizakodó a folytatást illetően, reméli, hogy az idény későbbi szakaszában sem rázzák le őket könnyen a nagyobb csapatok.
F1: A Toro Rossónak nem számít, hogy a Red Bullt veri 3


“Az emberek hitetlenkedtek egy kicsit, amikor kitűztük az idei célt, de mi tudtuk, hogy jelentős előrelépést értünk el a tél folyamán, ugyanakkor nem bíztuk el magunkat. Úgy éreztük, hogy nagyjából elég versenyképes autót hoztuk össze ahhoz, hogy kb. az 5. helyért küzdhessünk.”
“Ehhez nagyobb, komoly erőforrásokkal rendelkező csapatokkal kell versenyre kelnünk, ami nem könnyű, de meg kell próbálnunk. A fő, hogy mostanra mindenki hihet benne, hogy tisztességes munkát végeztünk, pszichológiai szempontból ez nagyon sokat számít.”
“Természetesen hátrafelé is figyelnünk kell, a McLaren még nem oldotta meg a problémáit, a (Honda) erőforrást folyamatosan fejleszteni fogják az év során. A riválisok mind komolyan fognak fejlődni – nem feledkeztünk meg erről. De épp ezért az európai (szakaszra szánt) fejlesztéseinken már tavaly novemberben elkezdtünk dolgozni, rendben is vannak, sok dolog jön majd.”