F1: A Toro Rosso megérdemelten verte a Red Bullt 2
A Red Bull szenvedése tovább folytatódott a Maláj Nagydíjon is: miközben a Ferrarihoz átigazolt Sebastian Vettel erőből győzött a vörös autóval, a tavalyelőttig domináló alakulat két autója csak az utolsó két pontszerző helyen ért be (pedig a 4-5.helyről kezdtek), méghozzá fiókcsapatuk, a Toro Rosso két újonca által vezetett járgányai mögött.
“Megérdemelten vertek meg minket, ma jobbak voltak nálunk” – ismerte el a Red Bull főnöke, Christian Horner. “Nagyszerű munkát végeztek ma, mi ugyanakkor messze nem tartunk ott, ahol kellene.”

A csapatfőnök Vettel előtt is kalapot emelt: “Ha tehetek egy személyes megjegyzést, Sebastian fantasztikus volt – klasszikus Vettel-szereplést láthattunk ma. Jól kezelte a gumikat, más stratégiát vitt végig, és a Ferrari is elképesztően kímélte az abroncsokat. Ahogy már annyiszor láthattuk, ha Sebastian egyszer az élre áll, akkor nagyon tudja, mit kell tenni. Újra formában van, visszatért az önbizalma. Azért remélhetőleg hamarosan mi is meg tudjuk majd izzasztani!”
F1: A Toro Rosso megérdemelten verte a Red Bullt 3
Száz szónál is többet mond
Ami Red Bull saját (le)szereplését illeti, Horner a szemmel is jól látható fékproblémákra hivatkozott.
“Nagyon elkeserítő délután. Daniel (Ricciardo) első szárnya már az első kanyarban megsérült, aztán a biztonsági autó mögötti és a mezőny sűrűjében való futás miatt elszálltak a hőmérsékletek. Mindkét autón fékproblémák adódtak, hogy őszinte legyek, a futam második felében már csak a fékeket próbáltuk életben tartani. Ki kell derítenünk a problémák okát.”
“A rajttól kezdve hiányzott a tempónk, a Kínai Nagydíjra ezt rendeznünk kéne. Pozitívum, hogy a motor vezethetősége javult, a Renault és a csapatunk szakemberei jól reagáltak, egyszerűen csak hatékony műszaki munkával ki kell iktatnunk a ma tapasztalt problémákat.”