A szezonkezdet előtt pár héttel az életbe visszarántott Manor-csapat ugyan elutazott az Ausztrál Nagydíjra, de az autóik nem jártak a pályán. Egyesek cinikus húzásról beszéltek, de az FIA szerint hihető volt a kimaradásuk.


A csapatfőnök, John Booth szerint a hétvégén, Szepangban ez már nem is lesz téma, sokkal felkészültebben érkeznek a Maláj Nagydíjra:
“Az Ausztráliai céljaink nem teljesülése miatti csalódás után Malajziába már sokkal szokványosabb hétvége reményében érkezünk. Melbourne után a csapat visszatért Angliába, hogy a Melbourne-ben a pályán elvégzett munkát tovább erősítsük műszakilag, és most már egészen más helyzetben vagyunk, mint két héttel ezelőtt. A téli állapotokat figyelembe véve a fejlődési tempónk lenyűgöző, a csapat minden tagja elismerést érdemel az erőfeszítéseiért!”
“A hőségés a mindig a legjobbkor érkező égszakadás miatt Szepang sajátos kihívásokat nyújt, de alig várjuk, hogy bemutathassuk az autót és a két fiatal pilótánk munkába állhasson a pályán!”
Bár Roberto Merhi csak “ez első futamokra” írt alá a csapattal, a malajziai hétvégén még biztosan ő ül majd az autóban, a Manor egyelőre nem talált jóval pénzesebb/tehetségesebb jelöltet.