Miután az idénre kijelölt Nürburgring nem tudott megegyezni Bernie Ecclestone-nal a rendezési díjról, Hockenheim pedig nem volt hajlandó beugrani,  a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken kénytelen volt törölni a versenyt a 2015-ös Forma-1-es naptárból.
A brit Observer kiderítette, hogy a háttérben a Mercedes-Benz aktívan próbált segíteni, a futam rendezésével járó veszteségek felét megtérítette volna Hockenheimnek a német gyártó, emellett segített volna a reklámban is.


“A versenyek szervezése az FIA, a kereskedelmi jogok birtokosa és a helyi szervezők dolga. Az elvi álláspontunk az, hogy nem a csapatok feladata az egyes futamok finanszírozása, ez semmiképp sem fenntartható modell” – magyarázta a Mercedes egy szóvivője a lapnak.
“Ugyanakkor a Német Nagydíj az F1-es versenynaptár egyik alapfutama, nekünk pedig nagyon fontos volt, hogy megtartsák a versenyt. A Mercedes-Benz több megbeszélésen is részt vett, jelentős összeget ajánlott a Német Nagydíj 2015-ös hockenheimi rendezéséhez. Sajnos nem éltak az ajánlatunkkal” – tette hozzá.
A Német Nagydíj helyére nem kerül pótfutam, a verseny kidőlésének két “nyertese” a júniusi, a Red Bull által rendezett Osztrák Nagydíj, valamint a július végi, hungaroringi Magyar Nagydíj lehet.