A múlt héten a Sauberrel a nagy nyilvánosság előtt zajló jogi birkózást folytató Giedo van der Garde szerda délelőtt a Facebookon közleményben jelezte, hogy sikerült megegyezniük, szerződést bontottak a csapattal.


A hinwili alakulatnak nagyon nem tetszett van der Garde közleményének hangvétele, ezért délután ők is reagáltak. 
“Sokan olvashatták Giedo van der Garde mai Facebook-posztját. Mi is, és eléggé meglepődtünk. Nem tudjuk, mit is akar Giedo, talán győztesként szeretne tetszelegni, míg mi reméltük, hogy végre lezárhatjuk a témát. Giedo más utat választott, amelynek okát nem értjük.”
“Kiváló válaszaik lennének a Giedo posztjában szereplő állításokra és vádakra, de nem megyünk bele, mert ez nem lenne hasznos a csapat, a szurkolóink és a partnereink számára. Csakis a sajtóban folytatott sárdobáláshoz vezetnek, ebbe pedig nem megyünk bele. A következő, malajziai futamra koncentrálunk, igyekszünk majd Marcus Ericssonnal és Felipe Nasrral tovább építkezni a múlt hétvégi sikerekre. Minden erőnket erre fordítjuk.”
F1: A Sauber visszalőtt 3


“Mindenkit arra biztatunk tehát, hogy formáljon véleményt maga, bármilyen kritikus is legyen. A mi részünkről ezzel lezárjuk az ügyet és a szurkolókkal együtt a további sikerek ünneplésére készülünk.”
A Sauber a tavaly tesztpilótaként alkalmazott van der Gardével 2014 júliusában kötött újabb, a 2015-ös versenyzői állásra szóló szerződést, de novemberben aztán Ericsson és Nasr leigazolását jelentette be. A 2015-ös idénynek három szerződtetett pilótával, de csak két autóval vágtak neki.