Holland sajtóértesülések szerint az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone közvetítésével megegyezett a múlt heti szezonnyitó előtt és alatt a melbourne-i bíróságon huzakodó Giedo van der Garde és a Sauber-csapat.


A 2015-re megkötött versenyzői szerződése alapján a svájci csapat egyik üléséért perelő holland pilótát állítólag 15 millió euróval (szűk 4,6 milliárd Ft) kárpótolja a hinwili alakulat a tavalyi és idei kontraktusaiért.
A De Volksrant tudomása szerint a pénzt a Credit Suisse-től várhatják van der Gardéék, míg az Algemeen Dagblad erre a hétre valamilyen bejelentést valószínűsít a versenyző oldaláról, akár a csapatban szerzett tulajdonrész is elképzelhető.
Az utóbbi lap szerint Ecclestone a londoni irodájából személyesen vette fel a van der Garde mögött álló szponzor, a McGregor vezérével, Marcel Boekhoornnal – aki nem mellesleg a pilóta apósa -, hogy rábírja a Forma-1-et kimondottan rossz színben feltüntető ügy lezárására.
Van der Garde a hétfőtől szombatig tartó melbourne-i tárgyalássorozat végén az Ausztrál Nagydíj idejére lemondott követeléséről, a Sauber pedig a vasárnapi versenyen végül az 5. és 9. helyet szerezte meg Felipe Nasrral és Marcus Ericssonnal, ami óriási örömöt jelentett a pont nélkül végigvitt 2014-es szezon után.