Noha a Sauber idegőrlő bírósági hercehurcával kezdte a melbourne-i hétvégét, a csapattulajdonos Peter Sauber szerint Monisha Kaltenborn csapatfőnök semmi rosszat nem tett Giedo van der Garde ügyében. Ahogy arról a Vezess.hu is beszámolt, a holland azért perelte be a csapatot, mert érvényes szerződése ellenére igazoltak két másik pilótát, így állás nélkül maradt.


A melbourne-i bíróságok van der Garde mellé álltak, a pilóta azonban a Sauber érdekeire tekintettel az ausztráliai indulásról lemondott, a csata azonban hamarosan folytatódik. Volt egy pillanat az ügyben, amikor az is benne volt a pakliban, hogy a rendőrség lefoglalja a csapat felszerelését, véget vetve az istálló 22 éve íródó történetének.

Van der Garde ideiglenes félreállása miatt ez végül nem történt meg, sőt a csapat mindkét autója pontszerző helyen ért célba, miután tavaly egyetlen árva pontot sem szerzett az alakulat. A Sauber most a harmadik helyen áll a konstruktőri versenyben, a Red Bullt és a Williamst is megelőzve.

“Nem hiszem, hogy ettől hirtelen új szponzorok bukkannának fel, de nagyon örülnék, ha meglepnének” – mondta Kaltenborn. “Az egész csomagunk jobb lett tavalyhoz képest, de tény, hogy a Ferrari óriásit lépett előre a motorral. De mi sem tétlenkedtünk a kasztnival.”

Peter Sauber szerint Kaltenborn mindent a lehető legjobban csinált, esze ágában sincs eltávolítani a csapatfőnököt. “Monisha Kaltenborn nélkül ma nem lenne Sauber” – nyilatkozta a 71 éves tulajdonos. “Nem vásároltam volna vissza a csapatot a BMW-től, ha nem ígérte volna meg, hogy részt vesz a projektben.”

“Közös döntés volt, nagyon-nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen emberem van vezető pozícióban. Sok más csapat is összetehetné a két kezét, ha Monisha náluk dolgozna.”